17:35:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

 Muhallebeli Kadayıf Tatlısı 








Malzemeler ;

500g Kadayıf

2 yemek kaşığı Tereyağı

1 cay bardağı Şeker

1 cay bardağı iri kıyılmış ceviz veya findik

Muhallebesi için;

1 litre süt

1 su şeker bardağı 

1 su bardağı un 

1 yemek kaşığı (silme) nişasta 

1 tane vanilya (ben ev yapımı vanilya şekeri kullanıyorum )

1 paket krema 

Yapılışı 

Ilk önce kadayıf bir bıçak yardımı ile küçük küçük doğranır, genişçe bir tavaya alınır.Tereyağı ve şeker ilave edilir, orta derecede sabırla karıştırılarak  kavrulur. Kadayıfın rengi dönmeye başlarken cevizler ilave edilir ve kadayıfın rengi altın sarısı olana dek kavrulur.Güzelce kavrulan kadayıf başka bir kaba aktarılır ve soğumaya bırakılır. Muhallebenin Yapilisi;Bir tencereye, süt, un, şeker, nişasta koyulur, orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kaynamaya başlayınca, vanilyası ilave edilir, bir iki taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.Muhallebenin üzeri kabuk tutmaması için arada karıştılır.Muhallebi ılımaya başlayınca bir paket krema ilave edilir ve mikser yardımı ile beş dakika çırpılır.

Şimdi geldik en güzel kısıma :)

İster büyük bir borcama isterse porsiyonluk kaselere kadayıfdan başlanarak kat kat koyulur.Şayet tatlıyı ertesi gün ikram edecekseniz, en son katı olan kadayıfı koymayın, çünkü yumuşama olur.

Servis esnasında üzerine koyabilirsiniz.

NOT;

Şayet  kadayıfınız artarsa kapalı bir kavanoza koyun, bu sekilde çıtırlığını kaybetmeyecek, ve istediğiniz zaman açıp kullanabileceksiniz.






Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: