Pişirilmeyen Beyaz Çikolatalı Pasta

20:28:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Pişirilmeyen Beyaz Çikolatalı Pasta

Malzemeler:

200g herhangi bir bisküvi

100g tereyağı

30g badem veya fındık parçacıkları

250g mascarpone

200g ekşi krema (saure sahne)

200g labne (Frischkäse)

400g beyaz çikolata

300g yaban mersini veya frambuaz

Yapılışı:

İlk önce bisküviler robotta çekilir veya bir poşetin içinde merdane ile ezilir. Tereyağı eritilir, bisküvi ve fındık/badem vs. ile güzelce harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba alınır ve bir bardak yardımı ile eşit bir şekilde kalıba bastırılır. Kalıp buzdolabına kaldırılır. Çikolata benmari usulü eritilir ( yani bir tencereye su konur, onun üzerine oturacak başka bir kap ve onun içine çikolatalar parçalara bölünür ve eritilir. (İçerisine su kaçmamasına dikkat edilir).

Başka bir kapta, mascapone, saure sahne, ve labne peyniri güzelce çırpılır. Daha sonra eriyen ama çok sıcak olmayan çikolata yavaş yavaş ilave edilerek çırpılır. En son içine istenilen taze meyve ilave edilir ve karıştırılır. Kalıp buzdolabından çıkarılır, üzerine krema eşit bir şekilde boşaltılır. Bir kaç saat buzdolabında bekletilir.(hatta akşamdan yapılıp ertesi gün yenilirse daha lezzetli olur.)
Not:
Bana 4 çikolata biraz fazla tatlı geldi, ya bir tane azaltmalı yada kremasına bir tane 200ml sahne(taze krema) veya Quark ilave etmeli.
Bir daha yaptığımda öyle deneyeceğim. Arzu eden fındık, badem, fıstık kullanabilir.
Türkiye’de yaşayanlar, krema, labne ve onu gibi benzeri malzeme ile hazırlayabilir.





Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: