Ekler Pasta

12:54:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Ekler Pasta








Hamuru için malzemeler:

1 su bardağı su

1,5 su bardağı un

100g tereyağı veya margarin

1 tatlı kaşığı şeker

Bir fiske tuz

5 yumurta


Muhallebisi için malzemeler:

3 su bardağı süt

1,5 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 yumurta


Üzeri için:

Çikolata

Hindistan cevizi

Yeşil fıstık


Yapılışı:

İlk önce muhallebiyi yapalım. Bir tencereye sütün 2 bardağını ve şekeri koyup kaynamaya bırakalım. Başka bir kaba, artan sütü, yumurtayı, unu, ve vanilyayı koyup güzelce çırpalım. Süt ve şeker karışımı kaynayınca unlu karışımı ilave edip sürekli karıştırarak göz göz olana denk pişirelim. Pişen muhallebiyi soğuması için bir kenara kaldıralım.

Ekler pastanın hamuru için bir tencereye suyu, yağı, şeker ve tuzu koyalım, kaynamaya bırakalım. Bu karışım kaynayınca unu tencereye boşaltalım ve güzelce karıştıralım. Bir kaç dakika kavuralım. Hamur tencerenin dibine sarmaya başlayınca ocaktan alıp ılımaya bırakalım. Hamur ılımaya başlayınca yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirelim. Hamuru sıkma torbasına alıp istenilen ebatlarda yağlı kağıt serili tepsiye sıkalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Pişen ekler hamurun ilk sıcaklığı çıkınca arasını bıçak ile keselim. Soğumuş olan muhallebiyi eklerlerin arasına kaşık veya sıkma torbası ile sıkalım.

Çikolatayı benmari usulü eritelim ve eklerlerin üzerine sürelim. Çikolata donmaya başlayınca arzuya göre Hindistan cevizi veya fıstık serpelim.








Soğuk seviyorsanız bir saat buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Aynı tariften profiterolde yapabilirsiniz.

Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: