Ayva Reçeli

20:54:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Ayva Reçeli

Taneli Ayva Reçeli







Malzemeler:

4 orta boy ayva

1 kg şeker

Yarım limon

2 litre su

Yapılışı:

İlk önce ayvaları soyalım, çekirdeklerini bir kenara ayıralım. Soyulan ayvaları kararmaması için limonlu suya koyalım.

Büyükçe bir tencereye ortalama iki litre su koyalım, kaynamaya bırakalım. Ayvaları küçük küçük doğrayalım, kaynayan suya koyalım. Ayırdığımız çekirdekleri de kapalı bir demir süzgeçe koyup tencerenin içine atalım. 10-15 dakika ayvalar yumuşayana kadar pişirelim. Ayvalar yumuşayınca şekerini ilave edip kaynamaya bırakalım. Ayvalar kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım. Kısık ateşte 1-1,5 saat süresince kaynatalım. Son 5-10 dakika kala limon suyunu ilave edelim. Kıvamı isteğimiz gibi olmuş ise ocağın altını kapatalım. Reçeli temiz kavanozlara dolduralım ve kapaklarını sıkıca kapatalım ve ters çevirelim. Bu şekilde en az yarım saat bekletelim. Daha sonra serin yerde muhafaza edelim.

Not:

Ayvanın kabuk kısmından bir iki parça tencereye atıp beraber kaynatırsanız rengi daha koyu olur.

Reçelin olup olmadığını anlamak için, kepçenin ucundaki SON damlayı tırnağınızın ucuna damlatın, eğer akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.

*Aman dikkat edin, elinizi yakmayın . "Başka bir püf noktası daha var ama ben hiç uygulamıyorum, denemek isteyen olur belki; Reçelin kıvama gelip gelmediğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp su dolu bir çay bardağına damlatın. Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, kıvama gelmiş demektir".






Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: