Elmalı Muhallebi

00:19:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar


Elmalı Ve Bisküvili Muhallebi

Elmalı Muhallebi Tarifi



 Malzemeler;

4-5 tane elma

Yarım çay bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık

1 çay kaşığı tarçın

1 paket yulaflı bisküvi veya badem seviyorsanız Amerettini adında bisküvi var onu tavsiye ederim, harika bir aroma veriyor.

1 yemek kaşığı kuru üzüm (arzuya göre)


Muhallebisi için malzemeler;

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

1 su bardağı şeker

1 tane vanilya - Ev yapımı vanilya tarifim için BURAYA tıklayın.

1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı;

Elmalar yıkanır, soyulur ve küp küp doğranır. Genişçe bir tavaya tereyağı alınır, ocağın altı açılır. Erimeye başlayan tereyağın üzerine doğranmış elmalar eklenir, beş dakika kavrulur. Kavrulan elmaların üzerine şeker, tarçın ve ceviz eklenip, bir dakika daha kavrulur. Daha sonra iri parçalara ufalanmış bisküviler ilave edilir, karıştırılır. Elmalı karışım servis yapacağımız kaplara eşit bir şekilde pay edilir.
Muhallebi için, tereyağı hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır. Ocağın altı açılır, çırpı ile kaynayana kadar hiç durmaksızın aralıksız karıştırılır. Kaynamaya başlayan muhallebinin altı kısılır, un kokusu kalmasın diye 5-10 dakika karıştırılarak pişirmeye devam edilir.

Daha sonra tereyağ ilave edilip mixer yardımı ile güzelce çırpılır. Muhallebi, sıcak bir şekilde, kaselere pay edilen elmaların üzerine koyulur. Muhallebi ılıdığında 1-2 saatliğine buzdolabına kaldırılır.
Servis yapacağınız zaman tarçın ve elma dilimleri ile süsleyebilirsiniz.








Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: