Su Böreği

00:14:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Su Böreği

Su Böreği Tarifi

En Leziz Su Böreği Tarifi



Malzemeler:

3 yumurta

Un (270g kullandım ben, yumurtanın büyüklüğüne göre miktarı değişebilir).

Bir fiske tuz

İçine:

Beyaz peynir

İnce kıyılmış maydonoz

Haşlamak için;

Büyük boy tencere

Su

2-3 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

Yumurtalar hamur yoğurma kabının içine kırılır. Yumurta parmaklar ile mixer gibi çırpılır. Tuz eklenir, azar azar un ilave ederek hamur yoğurulur. En son elden kurtarmak için çok az sıvı yağ ilave edilip bir kaç dakika daha yoğurulur. Hamurun üzerine nemli bir bez örtülüp 10 dakika dinlendirilir.
Hamurdan altı eşit beze yapılır ve tepsinin boyundan bir kaç satim genişçe açılır. Açılan yufkalar temiz, pamuklu bir örtünün üzerine serilir.



Bir taraftan büyük bir tencereye bolca su doldurulur ve kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca tuz ilave edilir. Büyük bir kabın içine soğuk su doldurulur. Yufkalar sıcak tuzlu suya dikkatli bir şekilde bırakılır, 1-2 dakika haşlanır, haşlarken yufka şişme yapabilir, kevgir ile yufkalar suyun içine batırılır.

 Haşlanan yufkalar sıcak sudan soğuk su dolu kabın içine alınır. Soğuk suyun içinde yufkalar bir el ile tam ortasından tutulur, diğer el ile fazla suyu aşağı doğru yavaşça sıkılır. Fazla suyu sıkılan yufkalar altı yağlı tepsiye veya direk pişireceğiniz tavaya dikkatli bir şekilde yayılır. (Yufkada yırtılma olsada önemli değil). 

Üçüncü ve dördüncü yufkanın üzerine peynirli harç pay edilir. Diğer yufkalarda aynı şekilde haşlanır ve böylelikle altı kat döşenir.




En son yufkanın üzerine hafiften sıvı yağ sürülür, hem kurumaz hemde parlaklık verir.

Kızartmak için tavaya sıvı yağ- tereyağı karışımı eklenirse daha güzel sonuç alınır. Ocağın altı kısık olmalı, çünkü ağır ağır pişerse sonuç daha güzel olur.
Bir püf noktasıda; kızartırken tavayı sallamak.


* Arzu eden arası için kavrulmuş kıymada kullanabilir.

* Hamurun daha kolay açılması için 1 kaşık yoğurt veya süt kullananlarda var.

* Fırında pişiricekseniz ara kartlarına ertilmiş tereyağı sürebilirsiniz.




Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: