Mercimek Köftesi

20:57:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı kırmızı mercimek

1,5 su bardağı ince bulgur

2 kuru soğan

Bir bağ maydonoz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 su bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kuru nane, kimyon, pulbiber, limon (baharatların miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Arzu'ya göre bir kaç dal taze soğan.

Extradan, Servis için marul ve limon

Yapılışı:

İlk önce mercimek güzelce yıkanıp bir tencereye alınır. Mercimeğin üzerini geçecek kadar su konulup kaynamaya bırakılır. (mercimek kaynarken taşmaması için bir çay kaşığı pul biber koyarsanız faydasını görürsünüz)

Mercimek haşlanırken, küçük bir tavaya zeytinyağı dökülür, soğanlar ince ince doğranır, yağa ilave edilir ve güzelce kavrulur.

Mercimek haşlanınca ocaktan alınır, (suyunu çektiği halde mercimekler diri ise ara ara kaynar su koymak gerekir) bulguru ilave edilir, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır.

Kavrulan soğana salçalar ilave edilir, bir iki dakika karıştırılır, mercimek bulgur harcına ilave edilir. Maydonoz hariç tüm baharatlar ilave edilir, güzelce karıştırılır, ılımaya bırakılır. Ilıyan harca ince kıyılmış maydonoz, arzuya göre taze soğan ilave edilir, güzelce elle yoğurulur.

Servis yapacağınız tabağa yıkanmış marullar yerleştirilir. Hazırlanan harca köfte şekli verilir, (köftelere şekil verirken arada ellerinizi ıslatırsanız şekilleri daha düzgün olur ve köfteler ele sarmaz) tabağa yerleştirilir. Limon ve marul eşliğinde servis edilir.




Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: