Kabak Çiçeği Dolması

15:22:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar


Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolma Tarifi


Yapılışı:

20 tane Kabak çiçeği 

2 su bardağı pirinç (200ml bardak)

2 soğan

1 tane rendelenmiş domates

Çam fıstığı (isteğe göre)

Zeytinyağı

Tuz

1tatlı kaşığı Şeker

Karabiber

Maydonoz

Nane (taze veya kuru)

Bir fiske tarçın

Pişirmek için;

1-2 bardak kadar sıcak su

Tuz

Zeytinyağı

Yarım limonun suyu


Yapılışı:

Kabak çiceği dolması için önce soğan küp küp doğranır, zeytinyağında kavrulur. Arzuya göre çam fıstığı ilave edilir, kavurmaya devam edilir. Daha sonra güzelce yıkanan pirinç ilave edilir ve 5 dakika hep beraber kavrulur. Bu arada yeterince tuz ve şeker ilave edilir. 1-2 bardak arası sıcak su ilave edilir, ocağın altı kısılır. Suyunu çeken iç harcının altı kapatılır, ince kıyılmış maydonoz, nane, tarçın, karabiber ilave edilir, karıştırılır. İç, soğuması için kenarda bekletilir.


Dolma içi soğurken çiçekler temizlenir.
Çiçeklerin sap ve yeşil yaprak kısmı temizlenir. İçindeki tohumu çay kaşığı yardımı ile çıkartılır. Dikkatli bir şekilde yıkanır. Ilımış olan dolmalık iç ile çiçekler doldurulur, uc üzerine kapatilir. (Çok doldurmayalım yoksa çiçekler pişerken patlayabilir)

Doldurduğunuz çicekleri yayvan bir tencereye çiçek kısmı tencerenin kenar kısmına değecek şekilde dizilir. Üzerine 1-2 bardak sıcak su gezdirilir. Tuzu ilave edilir ve limon suyu gezdirilir. Dolmaların üzerine bir tabak yerleştirilir, kaynamaya bırakılır.


Kaynamaya başlayan dolmanın altı en düşük ayara getirilir ve 15-20 dakika arası pişirilir. Tencerede ılıması beklenir. Ilıyan dolmalar servis edilip afiyetle yenir.

Not:

Dere otu, yeni bahar ve kuş üzümü de ilave etmek mümkün.Ve tabiki her zaman yaptığınız her hangi bir doma içini kullanabilirsiniz.













Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: