Donut Tarifi

17:18:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Donut
Donut Tarifi


Malzemeler:


300 ml süt

50 ml su

42 gr yas maya

yarim Çay kasığı tuz

125 gr toz şeker

80 gr eritilmiş ılık tereyağı veya margarin (benim tercihim her zaman tereyağıdır)

2 yumurta

2 paket vanilya

750 gr un (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)


Üzeri icin:

Beyaz ve sütlü kuvertür çikolata

Glazür için:

Pudra şekeri ve limon suyu

Üzerine serpmek için renkli şekerler

Yapılışı:


Ilık süt, su, tereyağı , yumurta, maya ve şeker yoğurma kabına alınır, iyice bir birine karıştıktan sonra kalan malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamurun üzeri örtülüp sıcak bir ortamda 20 dakika mayalanması için bekletilir. Mayası gelen hamurun altına ve üzerine un serpilerek merdane ile 1,5 cm kalınlığında açılır.

Daha sonra geniş ağızlı bir bardak ile kesilir ortası ise küçük içecek kapakları boyutunda bir şeyle kesilebilir, tüm hamur bu şekilde yapıldıktan sonra yağlı kağıtın üzerine alınır, kestiğimiz parçalar burda 15 dakika daha bekletilerek mayasının gelmesi sağlanır, mayası gelen hamur iyice kızdırılmış yağda iki taraflı kazartılır (Yağ çok kızgın olursa çabuk pişer ve içi hamur kalabilir). Güzelce kızaran donutlar daha sonra fazla yağını çekmesi için mutfak kağıdı serilmiş bir tepsiye alınır. Daha sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya tek taraflı batırılır ve renkli şekerlerle süslenir, üzerinin çikolatası kuruduktan sonra servis yapılabilir. Limonlu glazür için bir miktar pudra şekeri bir kabın içine alınır, üzerine istenilen kıvam alana kadar limon sıkılır (eğer kıvamı çok akıcı olmuşsa bir miktar pudra şekeri ilave edebilirsiniz). Ayrıca oda ısısında soğumasi gerekmektedir.(hiç bir şekilde buzdolabında bekletilmemeli ve taze taze tüketilmelidir.)

Afiyet olsun.










* Pembe rengi elde etmek için, pudra şekeri ve limon suyu, 3-4 tane frambuazı süzgeçten geçirdim. Sari rengi elde etmek icinde pudra sekerinin icine zerdecal ekledim.






Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: