Çilekli Rulo Pasta

20:41:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar


Çikekli Rulo Pasta

Çilekli Yaşpasta

Çilekli Rulo Yaşpasta




Malzemeler:


4 yumurta

125 g şeker

1 paket vanillin şekeri

50 g un

50 g nişasta

20 g kakao

2 kaşık soğuk su

Bir fiske tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Arasına;

300-400 g çilek


250 g mascarpone

400 ml sıvı krema (sahne)

100 g şeker

1-2 paket krema sertleştirici


Yapılışı:

Önce yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatli bir şekilde ayırılır . Yumurta akları 2 kaşık soğuk su ve bir fiske tuz ile güzelce çırpılır. 125 g şeker ve vanillin şekeri yavaş bir şekilde yumurta aklarına eklenerek çırpmaya devam edilir. Güzelce köpüren yumurta aklarının içine yumurtaların sarıları teker teker eklenerek her defasında çırpılır.

Un, nişasta, kakao ve kabartma tozu ayrı bir kabın içinde güzelce karıştırılır, yumurtalı karışımın üzerine elenir. Un karışımı dikkatli bir şekilde yumurtalı karışıma yedirilir.
Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine eşit bir şekilde yayılır.
Önceden ısıtılmış fırında (tahminen 12 dakika) pişirilir.
Temiz bir mutfak bezi hafif nemlendirilip tezgahın üzerine serilir, üzerine bir iki kaşık şeker serpilir. Pişen kek, yağlı kağıt ile beraber şekerli bezin üzerine, yağlı kağıt üstte kalacak şekilde ters çevirilerek yerleştirilir. Kek soğumadan dikkatli bir şekilde, bir ucundan başlayarak yağlı kağıt sıyrılır. Mutfak bezi ile beraber kek rulo yapılır, bu şekilde iyice soğumaya bırakılır.

Kek soğurken, çilekler temizlenir, doğranır.


Krema, krema sertleştirici ve şeker katı bir kıvam alana kadar çırpılır. Mascarpone çırpılır ve kremaya eklenip karıştırılır.
Soğuyan kek dikkatli bir şekilde açılır. Önce bir miktar krema sürülür.( Uç kısmını boş bırakmak gerekiyor, sararken taşma olabilir ) Kremanın üzerine istenilen miktarda çilek serpilir, hafif bastırılır. Kek dikkatli bir şekilde rulo yapılır. Servis yapılacak tabağa alınır.

Her iki ucundan küçük birer parça kesilirse daha düzgün duracaktır. Artan krema ile kekin her yeri güzelce kaplanır. İstenilen şekilde süslenir. (Ben çilek ve eritilmiş çikolata kullandım)


* Keki sade yapmak isterseniz, kakaoyu iptal edip un ve nişastayı onar gram artırabilirsiniz.
* İstediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.
* Krema yerine kremşanti veya sevdiğiniz başka bir krema pudding kullanabilirsiniz.





Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: