Oreo Kurabiye

21:40:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Oreo Kurabiye

Kremalı Kakaolu Kurabiye

Oreo Kurabiye Tarifi




Malzemeler:

200 g soğuk tereyağı

100 g pudra şekeri

1 paket vanillin şekeri

1 yumurtanın sarısı

Bir fiske tuz

275 g un

30 g kakao

İç için:


150 g yumuşak tereyağı

150 g pudra şekeri

1 paket vanillin şekeri veya vanilya çubuğunun özü

Yapılışı:

Hamuru için, soğuk yağı küp küp doğrayın, pudra şekeri, vanillin şekeri, yumurta sarısını ve bir fiske tuz ilave edip mixer yardımı ile güzelce yoğurun. Un ve kakaoyu eleyin ve yağlı karışıma ilave edin, kısa süreliğine mixer ile karıştırın. Daha sonra ellerinizle hızlıca hamuru toparlayın. Toparlanan hamuru streç folyoya sarın, 1 saatliğine buzdolabına kaldırın
Fırını 175 dereceye getirin ısınmaya başlasın.
Buzdolabında dinlenen hamuru bir iki kere yoğurun. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde 4mm kalınlığında açın. Bardak veya şekilli kurabiye aparatları ile hamurdan daireler çıkartın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 10- 12 dakika arası pişirin.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.




İç malzemeyi bir kaba alarak mixer yardımı ile 6 dakika güzelce çırpın. Kremayı bir buzluk poşetine doldurun, ucunu kesin, kurabiyelerin üzerine sıkın ve diğer bir kurabiye ile üzerini hafif bastırarak kapatın. Kurabiyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Arasındaki kremanın sertleşmesi için 10 dakikalığına buzdolabına koyabilirsiniz.
Afiyet olsun ;-)

* İçi biraz tereyağından dolayı ağır olabilir, bunun yerine başka bir iç malzemesi kullanabilirsiniz, mesela labne Philadelphia gibi.



Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: